Genieten op Bonaire

Dé combinatie van een luxe resort met een waanzinnig uitzicht op zee. Bij helder weer heeft u zelfs een prachtig uitzicht op Klein Bonaire. Ons resort ligt slechts 5 minuten van het vliegveld, en slechts 3 minuten van onze gezellige hoofdstad Kralendijk, met leuke restaurants, winkeltjes en bars. Diverse bezienswaardigheden zoals Washington Slagbaai, Gotomeer, Mangroven, Rincon en Zoutpannen liggen allemaal op slechts een kwartier vanaf het resort. Ook kunt u per boot het prachtige onbewoonde eiland Klein Bonaire bezoeken.

Roze pekelmeer

De naam verraadt het al een beetje, maar dit meer is felroze! Het pekelmeer wordt gebruikt om zout te winnen uit het zeewater. Het water is extreem zout en hierdoor kan er maar één soort alg overleven in deze omstandigheden. Deze alg wordt maar door één soort garnaal gegeten. Door die garnalen krijgt het water zijn kenmerkende roze kleur. En als u geluk heeft, komt u nog een heuse Caribische flamingo tegen!

Washington Slagbaai
Nationaal Park

Bezoek eens het Washington Slagbaai Nationaal park. Een prachtig natuurgebied dat een groot stuk van het noorden van Bonaire bedekt. Het park biedt mooie cactus landschappen en een grote variatie aan dieren.

U kunt eventueel een tour boeken bij het park waarmee u het hele gebied gaat verkennen. Uiteraard kunt u er zelf ook op avontuur gaan. Omdat het een kostbaar stukje natuur is op Bonaire zijn er echter wel een paar regels waar u zich aan moet houden als bezoeker, zodat het gebied beschermd blijft. Deze zijn te vinden op de officiële website van het park.

Klein Bonaire

Altijd al eens een onbewoond eiland willen bezoeken? Klein Bonaire is een klein eilandje met vrijwel geen faciliteiten en inwoners. U kunt hier van de prachtige natuur genieten of u kunt er snorkelen. Dit is ook één van de beste plekken om dit te doen, omdat hier ook vaak schildpadden worden gespot. Het is wel aan te raden om zelf eten en drinken mee te nemen, aangezien er dus niks op het eiland is. U kunt het eiland makkelijk bereiken via een watertaxi. Binnen vijftien minuten staat u op het eiland.

Mangrove tour

Via Outdoor Bonaire kunt u een tour boeken door de prachtige flora & fauna van Bonaire. U kunt er onder begeleiding kajakken en snorkelen. U kunt in dit stuk natuur veel verschillende tropische vissen tegenkomen en zelfs schildpadden. Het is echter niet toegestaan met vinnen te snorkelen. Dit kan namelijk schade aanbrengen aan het ecosysteem en aan de mangrove. 

Kralendijk Bonaire

Zin om lekker te winkelen of lekker de cultuur te proeven? Dat kan in Kralendijk! De kleurrijke hoofdstad van Bonaire is net een Koraal. De stad is niet erg groot, echter biedt het wel alles wat u van een klein stadje kan verwachten. Kralendijk biedt leuke markten en winkelstraten en uiteraard is het ook de perfecte plek om een paar leuke souvenirs te scoren.